Metabolizma Hızlandırmak İçin Öneriler | rnc8.org

Metabolizma Hızlandırmak İçin Öneriler

Metabolizma Hızlandırmak İçin Öneriler

Metabolizma Hızlandırmak İçin Önerilerimiz

Yaş, cinsiyet, çeşitli hastalıklar, vücut ağırlığı, uygulanan diyetler ve kullanılan çeşitli ilaçlar gibi birçok etkenden dolayı metabolizmanız yavaş çalışıyor olabilir. Metabolizmaya uygun beslenmek kişinin kas ve su yerine yağ kaybetmesini sağlar ve dolayısıyla de vücut ideal kiloya ulaşır. Bu aşamada metabolizma ölçtürmek doğru beslenme yönteminize karar vermede ilk işiniz olmalıdır. Bunun dışında ise metabolizma hızlandırmak için öneriler arayanlara ufak tüyolar verelim;
Metabolizmayı hızlandırmak için güne uyanır uyanmaz 1 bardak su içerek başlayın.
Kahvaltı öğününü asla atlamayın ve uyandıktan sonra yarım saat içinde mutlaka kahvaltınızı yapın.
Su tüketimi metabolizmayı hızlandırmanın en önemli kuralıdır. Günde en az 1,5-2 litre su içmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca su içmek için susamayı beklemeyin.
Metabolizmanızın düzenli çalışması için beslenme programı oluşturun ve aç kalmayın. 2-3 saatte bir ara öğünler ya da ana öğünler ile vücudunuzu dengede tutun.
Günlük olarak 2 fincan yeşil çay ya da 2 fincan kahve tüketerek metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlayın.
Protein açısından zengin besinleri tüketmeyi ihmal etmeyin. Et, tavuk, balık, süt, yumurta ve yoğurt gibi protein içeren besinlere yönelin.
Hamur işlerinden kaçının ve zencefil ya da tarçın gibi metabolizmayı hızlandırıcı baharatlar tüketin.
Metabolizma hızlandırma önerileri içinde belki de en önemlisi haftada en az 3 gün 45 dakikalık yürüyüşler yapmanızdır. Fırsat buldukça yürüyüşler yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok