Makyaj Nedir, Makyajın Tarihçesi ve Çeşitleri | rnc8.org

Makyaj Nedir, Makyajın Tarihçesi ve Çeşitleri

Makyaj Nedir, Makyajın Tarihçesi ve Çeşitleri

Kadınların tamamlayıcısı olan makyajların tarihi çok eskiye dayanmaktadır. Milattan önceki yıllara dayanan ve o zamandan beri vazgeçilmez bir yeri olan makyajın, Mısırlı kadınlardan çıktığı rivayet edilmektedir. Gözlerindeki sürmeleriyle bilinen ve filmlerde dahi sembol haline gelen Mısır kadınları, makyajın atasıdır diyebiliriz.

Makyaj Nedir?

Makyajı tanımlayacak olursak kadınların birtakım kozmetik malzemeleriyle dış görünümlerinde yaptığı değişiklik olarak adlandırmamız doğru olacaktır. Aslında kadınların tek hedefi nasıl çekici olurum, yüz hatlarım daha doğru nasıl ortaya çıkar, makyaj yaparak doğal görünüm nasıl elde ederim gibi sorulara yanıt bulmaktır. Birçok ünlünün sürekli kamera karşısında olmasından dolayı usta birer makyöz olmasına da gıpta ederiz. Gerçeği söylemek gerekirse sadece kadınların değil ekran yüzü olan birçok erkeğinde yüz hatlarını ortaya çıkarabilmek adına makyaj yaptığını söyleyebiliriz.
Makyaj Nedir, Makyajın Tarihçesi ve Çeşitleri

Makyaj Çeşitleri Nelerdir?

Birçok çeşidi olan makyaj tekniklerini genel olarak ikiye ayırabiliriz. Gündüzleri kullandığımız ve doğal makyaj diye nitelendirdiğimiz çok fazla detaya inmede yapılan makyajlar ve geceleri veya özel günlerde daha ağır malzemeler ile göz ve dudaklarımızın ortaya çıktığı daha iddialı renkler kullandığımız gece makyajı diye ayırmamız mümkün.


Makyaj Tüyoları

  • Eğer yeni yeni eyliner kullanıyorsanız ve eşit bir şekilde çekmekte zorlanıyorsanız kaşık yardımıyla zamandan tasarruf edebilirsiniz. Kaşığın sapını gözünüzün bittiği yere hizalayarak bunu yapmanız mümkün.
  • Göz makyajında bir diğer zorlanılan konu ise farı eşit oranda göze dağıtamamaktır. Gözünüzün kenarına hashtag işareti yaparak kolayca farı dağıtabileceksinizdir. Ayrıca bu dağıtma buğulu göz makyajı yapabilme açısından da kolaylık sağlayacaktır.
  • Rimel fırçanızdan şikâyetçiyseniz rimel sürmeden önce pudralayarak sürdüğünüzde fırçanın daha güzel dağıttığını göreceksiniz.
  • Aynı şekilde rujun daha kalıcı olabilmesi içinde ruju sürdükten sonra bir peçete yardımıyla üzerine pudra geçmenizdir.

Hiç yorum yok