Limonlu Su İçmenin Faydaları | rnc8.org

Limonlu Su İçmenin Faydaları

Limonlu Su İçmenin Faydaları
Limon bilindiği üzere insan vücudu için çok sağlıklı bir besin kaynağı. Genellikle kış aylarında çorbaya sıkılmak suretiyle kullanılan veya nane-limon şeklinde tüketilen limon, her şekilde bünyeye olumlu etki eden bir besin. Limonlu su içmek birçok açıdan sağlığa iyi geldiğinden uzmanlar ve diyetisyenler limonlu su içilmesini tavsiye etmektedir. Peki, limonlu suyun insan vücuduna faydası nedir? Limonlu su ne zaman içilmeli? Limonlu su zayıflamaya etki eder mi? Hadi bu sorulara birlikte cevap bulalım.

Sabahları Limonlu Su İçmenin Faydaları


Zayıflamaya, formda kalmaya yardımcı olur

Sabahları aç karnına içilecek olan ılık limonlu su, sindirim ve hazımsızlık şikayetlerini bastırırken yağların erimesine yardımcı olup midede tokluk hissi yaratacaktır.

Ağız kokusunu yok edip, taze bir nefes sağlar

Diş iltihapları, diş ağrıları veya kokusu ağır yemeklerin ağızda bıraktığı kötü kokuyu yok etmek ve taze fresh bir nefes için limonlu su içmek gerekmektedir. Ağızdaki bakterilerin kaybolmasına sebep olan limon, geriye taze sağlıklı bir nefes bırakır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kış mevsimine geçiş yaptığımız şu dönemde günde bir bardak limonlu su içmek bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudun ihtiyacı olan C vitaminini almasını sağlar.

Kas, eklem ağrılarını dindirir

Sabah uyanır uyanmaz bir bardak limonlu su içmeyi alışkanlık haline getiren kişilerde mevcut kas ve eklem ağrıları giderken, aynı zamanda mevsimsel yorgunluğu alır, kişiye enerji verir.

Hiç yorum yok