Kuru Dudaklara Ne İyi Gelir? | rnc8.org

Kuru Dudaklara Ne İyi Gelir?

Kurumuş Dudaklar İçin Öneriler

Yaz ayların da güneşin etkilerinde kış ayların da soğuktan çatlatma etkisinden dolayı dudaklardaki çatlama ve kuruma problemlerini evde hazırlanan birçok kür ile engellenebileceği gibi kozmetik ürünler satılan mağazalardan veya eczanelerden tedarik edilebilir. Peki dudak çatlamasına ne iyi gelir? diyorsanız öncelikli olarak içten dışa vücudunuzun sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayan hücrelerin yenilenmesi ve parçalanması için çok önemlidir. Dudaklarda etkili olan bir diğer besin ise baldır. Bal, parmaklar ile dudaklara uygulanarak 15-20 dakika kadar bekletilir ve daha sonra ılık suyla dudak temizlenerek işlem sonlandırılır bu işlemin ardından dudaklar beslenir ve dolgun hale gelir.

Tüm bu besleme işleminden önce dudaklarınızın üzerinden ölü deriler ve kuru çatlak bölümler temizlemek için önce dudaklarınızı temizleyebileceğiniz kürler veya kremler ile ölü deri problemlerini sonlandırır. Dudaklarını için kullanabileceğiniz en önemli meyvelerden biri de çilektir dudaklarınız ve yüzünüze cilt yapınıza uygun olacak şekilde ezerek çileği sürdüğünüz de çilek cildimizdeki lekelerin temizlenmesi sağlayacağı gibi dudaklarınıza da bakım yapar. Ayrıca bu meyve dudaklar kadar dişlerin beyazlaması için de kullanılabilir.
Kuru Dudaklara Ne İyi Gelir

Hindistan Cevizi Yağının Önemi

Hindistan cevizi yağı aslında katı formdadır ama bu yağı biraz şeker ile karıştırıp dudaklarınıza yedirebilirsiniz. Bu yağı az kullanmanız önemli çünkü hemen ısınıp normal sıvı yağ kıvamına gelecektir. Bu karışımı uyguladıktan sonra nemlendirici kullanmanıza gerek yok, şekeri ovaladıktan sonra bir bezle silin, tüm gün dudaklarınız hindistan cevizi kokacaktır.

Dudaklara çatlamasına ne iyi gelir yazımızdan sonra size de sağlamış olduğumuz birçok alternatif sayesinde dudaklarınıza kolayca bakım yapabilecek ve makyajınızın kusursuz görünmesini sağlaya bileceksiniz. Üstelik de çok basit ve maliyeti olmayan metotlarla.

Hiç yorum yok