En İyi Hint Filmleri | rnc8.org

En İyi Hint Filmleri

Hint Film Önerileri

Hint filmleri kültürümüzden biraz farklı olsa da halkımız tarafından çok sevilmektedir. Sizler için en iyi hint filmleri hakkında bir makale yazdık. Umarım hint film önerilerimizi beğenirsiniz.
sultan 2016 - En İyi Hint Filmleri

Sultan (2016)

Evet uzun zaman sonra yepyeni bir film önerisi ile sizlerin karşısındayız. Sıradaki filmimiz 2016 yılı Hint filmleri kategorisinde yer alan SULTAN! Yaşadığı şehrin en hızlı koşucuları arasında yer alan Sultan Ali Khan isimli yetişkin bir kişi genellikle uçurtma yakalama yarışlarında hızı nedeniyle birinci gelmektedir. İlk görüşte aşık olduğu bir kızın peşine düşecek olan Sultan Ali Khan, bu kızın güreşçi olduğunu öğrenecektir. Tıpkı bir erkek gibi olan ancak güzelliğiyle tüm erkekleri kendine hayran bırakan bu genç kız olimpiyat şampiyonu olmak istemektedir. Saflığıyla kızı tavlayabileceğini düşünen Sultan Ali Khan aslında yanılmaktadır. Kızın erkeklere karşı tavizi bulunmamaktadır.

Kızın babası da kızın kendisi de güreşçiyle evlenmek istemektedir. İyi de Sultan Ali Khan, güreşin g’sinden anlamamaktadır. Sevdiği kız için güreşi öğrenmek isteyecek olan Sultan Ali Khan, güreşin küçük ayrıntılarını öğrenmeyi başaracaktır. Ancak bu sevdiği kadını tavlamak için yeterli değildir. Hele bir de sevdiği kadın Sultan Ali Khan’ın gururunu fena halde incitince film gerçekten de bambaşka bir hal alacaktır. İlk başta hafiften sıkıcı gelecek ancak gerek muhabbetleriyle gerek Salman Khan’ın mükemmel oyunculuğuyla ayrı bir hal kazanacak olan Sultan filmi ülkemizde gösterime giren ilk Hint filmi olma unvanını da kazanmış oluyor.

Sultan Ali Khan rolünde Salman Khan’ın karşımıza çıkacağı Sultan isimli 2016 yılı filminde her duyguyu tadacağınızı düşünüyoruz. Geçtiğimiz yılın temmuz ayında ülkemizde izleyiciyle buluşan Sultan filmi birçok Türk izleyiciyi etkileme başarısı gösterdi. İzlerken bazı yerlerde göz yaşlarınızı tutamayacağınızı düşünüyor ve sizi bu muhteşem Hint yapımı olan Sultan filmiyle baş başa bırakıyoruz. İyi izlemeler
Ghajini (2008) - En İyi Hint Filmleri

Ghajini (2008)

IMDB Puanı: 7.3
Gösterim Tarihi: 25 Aralık 2008
Oyuncular: Aamir Khan, Asin, Jiah Khan

Oldukça sevimli ve güzel bir bayan olan Kalpana ismindeki Hintli bir kadın, düşük bütçeli reklamlarda boy göstererek parasını kazanmaktadır. Kazandığı parayla kendisine ev alan Kalpana, Hindistan’da bir telekomünikasyon patronunu kendisinin sevgilisi olarak tanıtmıştır. Herkes artık bu patronun Kalpana’nın sevgilisi olduğuna inanmıştır. Bu durum sürekli ülke dışında olan patronun kulağına gidecektir. Kimin böyle bir şeye cesaret edeceği hakkında merak dolan patron, Kalpana’yı tanımak için oraya gidecektir. Ancak kendisini patron olarak tanıtmayacaktır. Zamanla Kalpana’dan hoşlanmaya başlayacak olan bu adam (Aamir Khan) durumu Kalpana’dan gizleyecektir.

Kalpana her zaman kötülerin karşısında iyilerin yanındadır. Küçük çocuklara ve ailelerine Ghajini isimli bir mafya zulmetmektedir. Bir tren yolculuğu sırasında Ghajini toplu bir katliam yapacakken Kalpana duruma engel olacaktır. Ghajini, kendisini alıkoyan Kalpana’dan intikam almak için kolları sıvamıştır. İşte bu noktaya kadar film oldukça keyifli bir şekilde ilerlemektedir. Ancak bu noktadan sonra tam bir trajediye dönüşecek olan Ghajini isimli 2008 yılı Hint filmi izleyicilerini gözyaşlarına boğuyor diyebiliriz.

Tavsiye filmler sıralamasına bomba gibi bir giriş yapan Ghajini isimli 2008 yılı filminde birçok sinemasevere göre Bollywood sinemasının en kaliteli aktörü olarak gösterilen Aamir Khan filmin başrol ipini göğüsleyen isim konumunda bulunuyor. Kalpana rolünde ise son zamanlarda pek fazla filmde rol almayan Asin yer alıyor. IMDb’den 40 bini aşkın kişinin oyuyla 7.3 gibi bir puan alan ancak kesinlikle daha fazlasını hak ettiğini düşündüğümüz Ghajini filmi ülkemizde gösterime girmese de birçok sinemaseverin favori filmleri arasında yer almayı başardı.
3 Aptal – 3 Idiots (2009) - En İyi Hint Filmleri

3 Aptal – 3 Idiots (2009)

Hint sinemasının dünya sinemasına mal edilmesindeki en etkili faktörlerden birisi olarak gösterilen 3 Idiots filmi günümüzde de en fazla izlenilen filmler arasında yerini almayı başardı. Film editör ekibimizin en beğendiği Hint filmlerinden birisi olarak ilk sıralarda yerini almayı başaran 3 Aptal filmi Aamir Khan’ın şüphesiz en dikkat çekici filmi olarak nitelendiriliyor. 2008 yılında büyük ses getirerek beyaz perdede yerini alma başarısı gösteren 3 Aptal filminin oyuncu kadrosunu Aamir Khan, Kareena Kapoor, Madhavan ve Sharman Joshi üçlüsü oluşturuyor. IMDb Top 250 sıralamasında kendisine 102. sırada yer bulma başarısı gösteren 3 Idiots filmi Türk izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Yer yer İngilizce ancak çoğunlukla Hintçe dilinde çekimleri tamamlanan 3 Idiots filmi 2009 yılının aralık ayında birçok ülkede gösterime girme başarısı gösterdi.

Çok zeki olmasına rağmen hocalarıyla ve okuduğu okulda sorunlar çeken Aamir Khan yanına iki arkadaşını da alarak sistemin öğrettiği yanlışlıkları düzeltmeye karar verir. Bunun üçün okulun dekanıyla ters düşen üçlüyü zor günler beklemektedir. Sarhoş olarak dekanın kapısının önüne idrarını bırakan üçlü büyük yaptırımlara maruz kalacaktır. Tüm bu haylazlıklara rağmen her seferinde okulun birincisi olmayı başaran Aamir Khan, arkadaşlarını yarı yolda bırakacaktır ama bir yere kadar. İzlerken sıkılmayacağınız düşündüğümüz 3 Aptal filmi komedi ve dram kategorisinde en dikkat çeken yapımlardan birisi olarak göz dolduruyor.
Bajrangi Bhaijaan (2015) - Hint Filmleri Önerileri

Bajrangi Bhaijaan (2015)

İzlediğim en iyi duygusal Hint filmlerinden birisi olmaya aday olarak gösterdiğim Bajrangi Bhaijaan filmi ile sizlerleyim. Filmde dram duygusu o kadar bariz bir şekilde anlatılmış ki ben ağlamıyorum diyen yalan söylemiş olur diyebiliriz. Film o kadar sevecen başlıyor ki bu film komik diyorsunuz ancak dakikalar ilerledikçe duygular biraz daha ön plana çıkıyor. Kızlarının dilini açtırmak isteyen bir anne, son çare olarak düşman ülke olan Hindistan’da yer alan bir yere gitme kararı alacaktır. Kızının kuzu merakı yüzünden kızını kaybeden anne, kızından bir daha haber alamayacaktır. Annesi kaybeden ve koskoca bir ülkede yalnız başına kalan küçük kız ise kahramanımız olan Salman Khan’la karşılaşır ve hikaye bu dakikadan sonra başlar. Kıza bir baba, bir anne gibi yaklaşacak olan Salman Khan, dilsiz kızı yalnız bir başına bırakmak istemez ve ona kol kanat gerer.

Hint sinemasının en nitelikli erkek aktörleri arasında yer alan Salman Khan’ın güzel oyuncu Kareena Kapoor ile birlikte başrol koltuğunu paylaşmış olduğu Bajrangi Bhaijaan filmi kendi ülkesi olan Hindistan’da ve birçok Asya ülkesinde 2015 yılının en iyi filmlerinden birisi olarak seçilmeyi başardı. Gösterime girdiği ilk andan itibaren büyük bir rağbet gören yapımlardan birisi olarak dikkat çeken Bajrangi Bhaijaan filmi sitemizin editör ekibi tarafından da tam not almayı başaran yapımlardan birisi olarak göz dolduruyor.

Hiç yorum yok