Bel Ağrısı Nasıl Geçer ? Sizler İçin Araştırdık | rnc8.org

Bel Ağrısı Nasıl Geçer ? Sizler İçin Araştırdık

Bel ağrısı nasıl geçer ? Bel ağrısı, özellikle beden gücüne dayalı işlerde çalışanlar için adeta bir kader niteliğinde… Bir de Türkiye gibi orta halli ülkelerden bir tanesinde yaşıyorsanız, mutlaka hayatınızın bir kısmında bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Siz de uzun süredir bel ağrısı çekiyor olabilir ya da son günlerde bu dertle baş başa kalmış olabilirsiniz. Bu nedenle sizler için bel ağrısı nasıl geçer sorusunun cevabını araştırdık ve yazma gereği duyduk. Bu yollara müracaat ederek bel ağrınızı biraz olsun dindirebilirsiniz. Söz konusu yollar arasında çok bilinen bazı yollar olduğu gibi, az bilinen ve bel ağrısı çekenler tarafından uygulanmayan bazı yollar da vardır. Bu yolları da yine sizlerle paylaşarak bel ağrınızın giderilmesi noktasında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.
Bel Ağrısı Nasıl Geçer

Bel Ağrısı Nasıl Geçer : "Bir Çok Yolu Var"

Bu yollara geçmeden önce size bel ağrısından kurtulmanın birçok yolunun olduğunu hatırlatmalıyız. Bel ağrısına iyi gelen hareketleri uygulayarak, bel ağrınızı, belirli bir seviyeye kadar indirebilirsiniz. Hareketin türü ne olursa olsun, hareket etmek, bel ağrısına engel olabilecek en temel ilaçtır. Ancak hareket ederken bel ağrısı çeken bir hasta olarak daha bilinçli hareket eder ve yaptığınız hareketlerin farkında olursanız, bel ağrınız daha hızlı iyileşecektir. Örneğin günlük hayatınızda sık sık pozisyon değiştiriyor musunuz? Bunu yapın ve bu durumun bel ağrınıza ne kadar iyi geldiğini kendi gözleriniz ile görün.

Sırtınıza Ve Belinize Özen Gösterin

Dik oturmak neden önemlidir? Bu sorunun birden fazla cevabı var. Cevaplardan bir tanesi de konumuzla alakalı… Sırtınızı ve belinizi dik tutmanız, bel ağrınıza engel olmanız açısından çok önemlidir. Bel ağrılarının büyük bir kısmı sırtına ve beline gerekli özeni göstermeyen hastalarda meydana gelir. Belinizin normal eğriliğini de korumaya yine özen göstermelisiniz. Sırt ve bel yapınız ile ayrı düşecek oturma tarzlarından kesinlikle kaçınmalısınız. Kötü duruş hem kamburluğu destekler, hem de belde var olan çöküklüğün derecesini arttırır. Bu nedenle dururken ve otururken kendiniz için en sağlıklı olacak şekilde pozisyon almalısınız.

Bel Yastığı Kullanabilirsiniz

Sırt ağrısı çekmeyen bir insan bel yastığı ne işe yarar sorusuna cevap aramayabilir. Fakat sırt ağrısı çeken bir insan için bu sorunun oldukça net bir cevabı var. Koltuğa düzgün oturmalısınız. Eğer belirli bir yaşa kadar bunu başaramadıysanız, bu yaştan sonra size birtakım destekler gerekir. Bu desteklerden bir tanesi de kolayca tahmin edebileceğiniz üzere bel yastığı… Bel yastığı ile belinizi destekleyebilirsiniz. Hatta bel ağrısı çeken bir hasta, gittiği her yere, bel yastığını beraberinde götürebilir. Bel ağrısını azaltmak adına bel yastığını, hayatının sıradan bir parçası haline getirebilir. Bu gayet sağlıklı bir tercih olacaktır.

Doğru Oturmak Kadar Doğru Yatmak'da Önemli

Bel rahatsızlığı çekenler için en az oturmak kadar önem taşıyan bir diğer şey, yatmak… Yeni bir yatak alacaksanız bu yatak mutlaka bel ve sırt ağrısına iyi gelen yataklardan olsun. Ancak piyasada bu gibi vaatlerle çok sayıda yatağın satıldığını göreceksiniz. Bu nedenle size tam ve doğru bir bilgi vermek gerekirse, almanız gereken yatak, sert ve ortopedik olandır. Satılan yatağın bel ağrısına iyi gelen yatak olarak lanse ediliyor olmasına gerek yok. Yatağın sertliğinden ve ortopedik olduğundan eminseniz, o yatağa gönül rahatlığı ile hak ettiği parayı verebilirsiniz. Salt yere ya da tahta zeminlere, bel ağrınızı geçiriyor diye asla yatmayın.

Spor Yapmak Burada'da Karşımıza Çıkıyor

Bel ağrısı sporla geçer mi diye bir sorunun cevabını aramakta olan yüzlerce hasta ile karşılaşabilirsiniz. İnsanlar gerçekten de zor durumda kalınca, sporun bel ağrısını geçirip geçirmediğini merak ediyor. Oysa zor durumlara düşmeden evvel, düzenli spor alışkanlığı kazanarak, bel sağlığımıza destek olabiliriz. Dengeli beslenmek ve kilomuza dikkat etmek de yine bel sağlığımız için önemlidir. Fakat düzenli ve günlük yapılan egzersizler kadar hiçbir iş, bel ağrısını geçirici rol oynamayacaktır. Günlük bir saat tempolu yürümeniz, yüzmeniz ya da tempolu bir şekilde koşmanız, bel ağrınızı ciddi bir şekilde kısıtlayacaktır. Ayrıca çok daha sağlıklı ve dinç bir hayata kapı aralayacaksınız.

İşiniz Gereği Yük Taşımak Zorundaysanız

Bel ağrısı nasıl geçer ? Özellikle işiniz gereği yük taşımak zorundaysanız taşıyacağınız yükleri mutlaka eşit olarak ikiye bölün. Yükü sırtınız ile de taşıyor olsanız, eliniz ile de taşıyor olsanız yüklerin eşit bölünmesi durumunda, bel ağrınızın belirli bir miktar azaldığını göreceksiniz. Yük taşıyarak para kazanan bazı kişiler yüklerin dengesiz dağılımının bel ağrısına olan etkisini kestiremezler. Oysa yüklerin dengesiz bir şekilde dağılmış olması, bel ağrısını en fazla tetikleyen unsurlardan bir tanesidir. Uzun süredir yük taşıyorsanız ve bundan sonra da uzun süre boyunca yük taşımanız gerekiyorsa, yükleri eşit dağıtmaya başlamak, hayatınızda alabileceğiniz en faydalı kararlardan bir tanesi olacak.

Bel Ağrısının Nedenlerini Dikkate Alın

Bel ağrısını geçiren hareketler, bel ağrınıza iyi geleceği gibi, sağlığınızı da koruyacaktır. Ancak bu hareketlerden çok daha önemli olan bir konu daha var. O konu da bel ağrısının nedenleri konusu… Hareketlerinizi önceden planlıyor musunuz? Ağır cisimleri kaldırmadan önce defalarca düşünüyor musunuz? Yerden bir şey alırken dikkatsizce eğiliyor musunuz? Bu sorulara vereceğiniz cevaplar evetse, gün içerisinde bel ağrısına kaynaklık teşkil eden birçok hareket yapıyorsunuz demektir. Hareketlerinizi planlamayı, ağır cisimlerden uzak durmayı ve yerden bir şey alırken eğilmek yerine, dizlerinizi bükerek çömelmeyi denemelisiniz. Yine, belinizle değil bacaklarınızla yükü kaldırmak, ağırlığı mümkün olduğu kadar belinizden yukarıda konumlandırmak ve dönmeniz gereken durumlarda belinizle değil de, doğrudan vücudunuzla dönmek size fayda sağlayacak.

Hiç yorum yok